Liedjesschrijfster/zangeres en filosofe Jesje De Schepper studeerde kleinkunst aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen en Filosofie aan de UvA. Tijdens haar studie werkte ze o.a. als scripteditor en actrice voor het filmproductiehuis Potemkino te Brussel, en speelde ze als actrice in enkele theaterstukken en kortfilms.


Jesje schreef gedichten, korte verhalen, en teksten voor film en toneel. Door haar kwaliteiten als zangeres en performer heeft ze nu als schrijfster in het Nederlandstalige lied de voor haar meest gepaste vorm gevonden.


Na vele korte solo optredens maakte ze voor het Fringe festival 2009 Amsterdam een muziekprogramma op basis van haar Nederlandstalige repertoire. Sindsdien heeft ze dit programma uitgebreid, en is haar Nederlandstalige repertoire sterk gegroeid. In 2010 speelde ze de avondvullende voorstelling 'Olympiek Pathetiek' in Theater Bellevue, in 2012 volgde het Liedprogramma 'Lied' en in 2014 'Iedereen Altijd Alleen Maar'. Van 2009 tot 2013 maakte ze deel uit van Het Nieuwe Lied. 

 

Op dit moment is Jesje bezig met het opnemen van haar cd die. Daarnaast staan er met name solo-optredens,  in kleine theaters en in huiskamers, op het program. Vanaf januari zal Jesje gaan touren met haar gloednieuwe album op zak.